شنیده ایم آقایان هاشمی رفسنجانی، سید حسن خمینی و محمد خاتمی درصدد راه اندازی جلسه ای چهار نفره با حسن روحانی بوده اند تا درباره انتخابات آینده مجلس و خبرگان رایزنی نمایند. گفته می شود روحانی این پیشنهاد را رد کرده و حاضر نشده چنین جلسه ای در دفتر رئیس جمهور تشکیل شود. یکی از دلایل مخالفت روحانی این بوده که تشکیل چنین جلساتی به معنای مهندسی انتخابات آینده توسط دولت است.علاوه بر آن که روحانی، جریان اعتدال را یک جریان قوی سیاسی دانسته که نیاز به ائتلاف نداشته و بقیه گروه ها باید از لیست اعتدال حمایت نمایند.
حضرت آیت الله خامنه ای رهبر معظم انقلاب اسلامی در روز ملی فناوری هستهای صبح روز (چهارشنبه) در دیدار رئیس، مدیران، متخصصان و کارشناسان سازمان انرژی اتمی، مهمترین دستاورد پیشرفتهای هسته ای کشور را تقویت اعتماد به نفس ملی عمیق در کشور و زمینه سازی برای پیشرفتهای علمی دیگر دانستند و با اشاره به مذاکرات جمهوری اسلامی ایران و گروه پنج بعلاوه یک، تأکید کردند: موافقت با این مذاکرات برای شکستن فضای خصمانه جبهه استکبار بر ضد ایران بود و این مذاکرات باید ادامه یابد اما همه بدانند که با وجود ادامه مذاکرات، فعالیتهای جمهوری اسلامی ایران در زمینه تحقیق و توسعه هسته ای به هیچ وجه متوقف نخواهد شد و هیچیک از دستاوردهای هسته ای نیز تعطیل بردار نیست، ضمن آنکه روابط آژانس بین المللی انرژی اتمی با ایران نیز باید روابط متعارف و غیرفوق العاده باشد.
رهبر انقلاب اسلامی در ابتدای سخنان خود با تبریک بیستم فروردین ماه، روز ملی فناوری هسته ای، ثبت چنین روزی در تقویم رسمی کشور را نتیجه تلاشها و مجاهدتهای نیروهای متخصص و متعهدِ فعال در صنعت هسته ای کشور دانستند و با تجلیل از شهدای مجاهد و فداکار هسته ای، افزودند: اگرچه از دانش هسته ای برای تولید انرژی و همچنین در صنعت، بهداشت، کشاورزی، امنیت غذایی و تجارت استفاده می شود اما مهمترین فایده دانش هسته ای در کشور ما تقویت اعتماد به نفس ملی بود.
حضرت آیت الله خامنه ای با اشاره به مهمترین شیوه های استعمار اعم از استعمار قدیم و استعمار فرانو، برای باوراندن سرنوشت تغییر ناپذیرِ زیر دست بودن و له شدن ملتهای تحت سلطه، خاطرنشان کردند: هر عاملی که بتواند این ترفند دشمن را باطل کند، عاملی اساسی برای رشد ملی و حرکت عظیم یک ملت خواهد بود.
ایشان به تلاشهای جبهه استکبار برای جلوگیری از پیشرفت نظام اسلامی از همان سالهای آغازین انقلاب اسلامی و معرفی ایران به عنوان کشوری عقب افتاده و ضعیف اشاره کردند و گفتند: یکی دیگر از برنامه های جبهه جهانیِ مقابل انقلاب اسلامی، که تلاش زیادی هم برای آن انجام داده، تأثیرگذاری بر سیاستهای کلان و مقهور کردن اراده مدیریت سیاسی کشور است اما جبهه استکبار تا به امروز در این برنامه، شکست خورده و در آینده هم به لطف الهی شکست خواهد خورد.
رهبر انقلاب اسلامی با تأکید بر اینکه یکی دیگر از ترفندهای جبهه استکبار در مقابل نظام اسلامی، ایجاد فضای بین المللی بر ضد جمهوری اسلامی، با بهانه های عامه پسند برای افکار عمومی است، افزودند: موضوع هسته ای، یک نمونه از مسائلی است که تلاش کردند، به بهانه آن، بر ضد نظام اسلامی فضاسازی و دروغ پردازی کنند.
حضرت آیت الله خامنه ای خاطرنشان کردند: حتی اکنون که با توجه به حکم شرعی و عقلی و سیاسی، مسلّم شده است که جمهوری اسلامی ایران به دنبال سلاح هسته ای نیست، مقامات امریکایی هرگاه که در مورد موضوع هسته ای صحبت می کنند، با اشاره و یا تصریح، موضوع سلاح هسته ای را نیز بیان می کنند، در حالیکه خودشان هم می دانند که نداشتن سلاح هسته ای، سیاست قطعی جمهوری اسلامی ایران است.
ایشان افزودند: هدف آنها این است که با این بهانه، فضای بین المللی را بر ضد ایران حفظ کنند و بر همین اساس بود که با طراحی جدید دولت برای مذاکره درخصوص موضوع هسته ای موافقت شد تا این جوّ جهانی شکسته و ابتکار عمل از طرف مقابل گرفته شود و حقیقت نیز برای افکار عمومی دنیا مشخص شود.
رهبر انقلاب اسلامی تأکید کردند: البته مذاکرات به این معنا نیست که جمهوری اسلامی ایران از حرکت علمی هسته ای خود کوتاه خواهد آمد.
حضرت آیت الله خامنه ای خاطرنشان کردند: پیشرفتها و دستاوردهای هسته ای که تا به امروز به دست آمده اند، در واقع بشارت و مژده ای برای ملت ایران است که می توانند راههای منتهی به قله های رفیع علم و فناوری را بپیمایند، بنابراین حرکت علمی هسته ای، به هیچ وجه نباید متوقف و یا حتی کُند شود.
ایشان با تأکید بر اینکه مذاکره کنندگان ایران باید بر ادامه تحقیقات و توسعه هسته ای پافشاری کنند، افزودند: هیچیک از دستاوردهای هسته ای کشور قابل تعطیل شدن نیست و کسی هم حق معامله برروی آنها را ندارد و کسی هم این کار را انجام نخواهد داد.
رهبر انقلاب اسلامی خطاب به متخصصان و دانشمندان هسته ای گفتند: راهی را که شما آغاز کرده اید باید با جدیت و قدرت تمام ادامه یابد زیرا کشور نیازمند پیشرفت در علم و فناوری بویژه فناوری هسته ای است.
حضرت آیت الله خامنه ای تأکید کردند: اگر حرکت علمی در فناوری هسته ای با قدرت و جدیت ادامه یابد، طیف متنوعی از فناوریها، با شتاب، بوجود خواهد آمد، بنابراین مطلقاً در زمینه حرکت علمی هسته ای، امکان توقف و یا کُند شدن وجود ندارد.
ایشان امکان پیشرفت در فناوریهای مختلف را با توجه به استعدادهای جوان کشور، امکان پذیر دانستند و افزودند: در هر زمینه ای که زیرساخت های لازم وجود داشته باشد، دانشمندان جوان کشور قادر به کارهای خیره کننده و شگفت آور هستند.
رهبر انقلاب اسلامی در همین خصوص به مذاکرات چند سال پیش ایران با دو کشور دیگر برای تهیه سوخت راکتور تحقیقاتی تهران اشاره کردند و گفتند: در آن زمان فرمولی برای تهیه سوخت به دست آمد اما امریکایی ها برخلاف آنچه که به دوستان خود در منطقه و در یکی از کشورهای امریکای جنوبی گفته و برخی مسئولان داخلی هم آن را باور کرده بودند، در این روند اختلال ایجاد و تصور کردند که ایران را در تنگنای کامل قرار داده اند.
حضرت آیت الله خامنه ای افزودند: من در همان زمان هم از ابتدا گفته بودم که امریکا خواستار حل این موضوع نیست و بعد هم همه دیدند که هنگامی که توافق به مرحله عمل رسید، امریکاییها نگذاشتند اجرایی شود.
ایشان به عزم و روحیه بالای دانشمندان جوان هسته ای اشاره کردند و گفتند: در همان زمان در حالیکه متخصصان ما اعلام کردند که توانایی تولید صفحه سوخت هسته ای را برای راکتور تهران دارند، غربیها تمسخر کردند اما جوانان ما در مدت کمتر از زمان پیش بینی شده این کار را انجام دادند و دشمنان مبهوت شدند.
رهبر انقلاب اسلامی، پیشرفتهای دفاعی و بیوتکنولوژی کشور را نمونه های دیگری از توانایی های استعدادهای جوان کشور برشمردند و تأکید کردند: این روحیه باید در مجموعه سازمان انرژی اتمی حفظ و تقویت شود و این سازمان باید در مورد دستاوردهای علمی خود نیز تعصب داشته باشد.
حضرت آیت الله خامنه ای با تأکید بر اینکه مسئولان نیز باید در مورد دستاوردهای هسته ای تعصب داشته باشند، به برخی مطالب در داخل کشور در خصوص هزینه فایده موضوع هسته ای اشاره کردند و گفتند: چنین نگاهی به موضوع هسته ای ساده اندیشانه و ساده لوحانه است زیرا اگر برخی تصور می کنند هزینه دستاوردهای هسته ای، تحریم ها و فشارها بوده است، باید گفت: قبل از بهانه هسته ای نیز، تحریم و فشار بر ضد ایران وجود داشته است.
ایشان افزودند: در آن زمانی که بهانه هسته ای وجود نداشت یک دادگاه غربی، رئیس جمهور ایران را محاکمه غیابی کرد که البته اکنون به دلیل اقتدار ملی کشور، جرأت چنین کاری را ندارند.
رهبر انقلاب اسلامی خاطرنشان کردند: تحریم و فشار ناشی از موضوع هسته ای نیست بلکه آنها با هویت مستقل ملت ایران و جمهوری اسلامی که از ایمان و اعتقاد اسلامی سرمنشأ می گیرد، و همچنین با افق های آینده این ملت و نظام و زیربار حرف زور نرفتن آنها مخالفند.
حضرت آیت الله خامنه ای تأکید کردند: بنابراین اینکه گفته شود، تحریم ها و فشارها هزینه دستاوردهای هسته ای است، موضوع صحیحی نیست زیرا اگر موضوع هسته ای هم نبود، آنها بهانه دیگری می گرفتند، همانطور که اکنون و در حین مذاکرات، امریکاییها بهانه حقوق بشر را مطرح می کنند.
ایشان گفتند: اگر موضوع حقوق بشر هم حل شود آنها دنبال بهانه دیگری خواهند رفت، بنابراین تنها راه این است که به مسیر پیشرفت خود، با قدرت ادامه دهیم و زیربار حرف زور نرویم.
رهبر انقلاب اسلامی با تأکید بر اینکه مذاکرات باید ادامه یابد و چارچوب آن هم موضوع هسته ای است، خاطرنشان کردند: مذاکره کنندگان کشورمان هیچ حرف زوری را نباید از طرف مقابل قبول کنند و روابط آژانس بین المللی انرژی اتمی با ایران نیز باید بصورت متعارف و غیرفوق العاده باشد.
حضرت آیت الله خامنه ای، موفقیت ها و دستاوردهای متخصصان و دانشمندان هسته ای را نتیجه ایمان به خدا و تکلیف و ایمان به درستی راه دانستند و افزودند: نتیجه این ایمان، دستگیری و هدایت الهی و جهش هایی است که شاهد آن بودیم.
ایشان ضمن اظهار امیدواری برای تداوم روز افزونِ این جهش ها، از زحمات و تلاشهای مجموعه مدیران فعلی سازمان انرژی اتمی از جمله آقای دکتر صالحی رئیس این سازمان و همچنین تلاشهای مدیران قبلی تشکر و قدردانی کردند.
پیش از سخنان رهبر معظم انقلاب، آقای دکتر صالحی رئیس سازمان انرژی اتمی گزارشی از اقدامات و برنامههای این سازمان و همچنین دستاوردهای صنعت هستهای کشور بیان کرد.
وی مأموریت اصلی و راهبردی سازمان انرژی اتمی را تأمین انرژی مورد نیاز کشور و در کنار آن، رفع سایر نیازمندیها در بخشهای مختلف بهداشت و درمان، صنعت و کشاورزی خواند و افزود: تکمیل چرخه سوخت هستهای یکی از نقاط درخشان عملکرد سازمان انرژی اتمی در سالهای اخیر بوده است.
آقای صالحی همچنین با اشاره به تداوم پیشرفتهای هستهای کشور در بخشهای تحقیق و توسعه و برنامه ساخت نیروگاههای جدید هستهای، افزود: پیگیری طرح جامع اکتشاف اعم از اکتشاف هوایی و زمینی و شناسایی منابع جدید تأمین اورانیوم از دیگر اقدامات سازمان انرژی اتمی است.
ساخت واحدهای جدید نیروگاهی در سایت بوشهر و پیشرفت طرح تفصیلی نیروگاه دارخوین از دیگر مواردی بود که رئیس سازمان انرژی اتمی به آنها اشاره کرد و گفت: امروز همزمان با روز ملی فناوری هسته ای، واحد تولید ایزوتوپِ اکسیژن 18 در راکتور تحقیقاتی اراک آغاز خواهد شد.
منبع : پایگاه اطلاعرسانی دفتر مقام معظم رهبری
دفاع از زنان و دختران و نوامیس وطن، در برابر حرمت شکنان و متجاوزانیکه گستاخانه به آنها هتاکی میکنند، از جمله وظایف هر انسان با غیرتی استکه در این راه ساکت نمینشینند و مردانه وارد میدان میشوند تا ناموس وطن به یغما نرود و متأسفانه امروزه شاهدیم عزیزانی برای انجام این وظیفه دینی، جان خود را از دست میدهند.
علمای اخلاق، غیرت را که یکی از خصلتهای پسندیده و کمالات انسانی است، این چنین تعریف نمودهاند: «غیرت و حمّیت، یعنی تلاش در نگهداری آنچه که حفظش ضروری است، این صفت در قالب مطلوبش از شجاعت، بزرگ منشی و قوت نفس انسان سرچشمه میگیرد و یکی از ملکههای نفسانی انسان و سبب مردانگی است و مرد بی غیرت از زمره مردان خارج است.»[1]
غیرت امری استکه از فطرت انسانی سرچشمه میگیرد و جایگاهی در سرشت و طبیعت آدمی دارد. چنانچه مرحوم علامه طباطبایی (ره) در این زمینه فرمودهاند: «غیرت عبارت است از دگرگونى انسان از حالت عادى و اعتدال؛ بهطورى که انسان را براى دفاع و انتقام از کسىکه به یکى از مقدّساتش ـ اعم از دین، ناموس و یا جاه و امثال آن ـ تجاوز کرده، از جاى خود مىکَند. این صفت غریزى، صفتى استکه هیچ انسانى بهطور کلّى از آن بى بهره نیست. پس غیرت یکى از فطریات آدمى است و اسلام هم دینى استکه بر اساس فطرت تشریع شده است.»[2]
غیرت مقولهای استکه در آموزههای دینی نیز از آن سخن بهمیان آمده است و آنرا نشانه ایمان و ثمره شجاعت دانستهاند:
الف: پیامبر گرامی اسلام صلی الله علیه و آله و سلم در این زمینه میفرمایند: «کانَ إِبْرَاهِیمُ علیه السلام أَبِی غَیُوراً وَ أَنَا أَغْیَرُ مِنْهُ وَ أَرْغَمَ اللَّهُ أَنْفَ مَنْ لَا یَغَارُ مِنَ الْمُؤْمِنِین»،[3]؛ «پدرم ابراهیم با غیرت بود و من با غیرتتر از اویم. خدا بینى مؤمنى را که غیرت ندارد، به خاک مىمالد.»
ب: حضرت رسول اکرم صلی الله علیه و آله و سلم در بیانی دیگر فرمودهاند: «الغَیْرَةُ من الإیمان، و المِذَاء من النِّفَاق»،[4]؛ «غیرت از ایمان است و بى بند و بارى از نفاق.»
ج: امام علی علیه السلام میفرمایند: «ثَمَرَةُ الشَّجَاعَةِ الْغَیْرَةُ»،[5]؛ «غیرت میوه شجاعت است».
د: امیر المومنین علی علیه السلام در بیانی دیگر فرمودهاند: «اذَا لَمْ یَغَرِ الرَّجُلُ، فَهُوَ مَنْکُوسُ الْقَلْب»،[6]؛ «اگر انسانى غیرت نداشته باشد قلب و فکرش وارونه است»
ه: امام صادق علیه السلام در این زمینه میفرمایند: «إِنَّ اللَّهَ- تَبَارَکَ وَ تَعَالى غَیُورٌ یُحِبُّ کُلَ غَیُور»،[7]؛ «خداوند، غیور است و هر غیرتمندی را دوست دارد.»
در این میان، یکی از صحنههاییکه بیانگر به جوش آمدن غیرت است، در روز عاشوراست، زمانیکه امام حسین علیه السلام همه یارانش به شهادت رسیدند، و تیرها و نیزهها از هر سو بدن مبارک امام را نشانه میگرفتند، در این هنگام دجّال صفتان و خنّاسانی به فرماندهی شمر ملعون، بین امام و خیمههای آنحضرت فاصله شدند و قصد حمله به خیمههای امام را داشتند، که امام علیه السلام در این لحظه فرمودند: «وَیْلَکُمْ یَا شِیعَةَ آلِ أَبِی سُفْیَانَ إِنْ لَم یَکُنْ لَکُمْ دِینٌ وَ کُنْتُمْ لَا تَخَافُونَ الْمَعَادَ فَکُونُوا أَحْرَاراً فِی دُنْیَاکُم»،[8]؛ «ای پیروان آل ابو سفیان اگر دین ندارید و از قیامت نمیهراسید، در دنیایتان آزاده باشد.»
این فرمایش امام علیه السلام که عنصر غیرت در آن موج میزند، بیانگر آن استکه نهى از منکر حتى در لحظات آخر عمر، بر انسان واجب است و اینکه حمایت از ناموس از بزرگترین واجبات است.
آری امثال علی خلیلیها که شاهرگ غیرتشان در گوشه و کنار این مملکت آماج تیزی قرار میگیرد، و در خون خود مظلومانه میغلطند و گاه بدون حمایت مسئولین، غریبانه رها میشوند، انسانهای وارسته و غیرتمند و آزادهای هستند که برای حفظ ناموس این مرزو بوم به شهادت رسیدهاند.
امیدواریم که مسئولین ذیربط در این موارد با حمایتهای گرم و جدّی خود نگذارند این رگهای غیرت خشک شود و مانع این شوند که اراذل و اوباش و خناس صفتان، این نوع کارهای شنیع را ادامه دهند و آنها را به سزای اعمال ننگینشان برسانند.
--------------------------------------------------------
پینوشت:
[1].جامع السعادات، ج 1، ص266
[2].تفسیر المیزان، ترجمه سید محمدباقر موسوی همدانی، ج 4، ص 280
[3].مکارم الاخلاق،ص239
[4].الفایق فی غریب الحدیث،ج3،ص232
[5].غررالحکم و دررالکلم،ص327
[6].کافی،ج11،ص229
[7].کافی،ج11،ص229
[8].ابن طاووس، على بن موسى، ترجمه، فهرى زنجانى، احمد، اللهوف على قتلى الطفوف، ص 120، جهان، تهران، چاپ اول، 1348ش
رضا قوچان نژاد در تیم چارلتون انگلیس بازی می کند. این ملی پوش خوب فوتبال ما با گل زیبایش به کره جنوبی زمینه ساز صعود ایران به جام جهانی شد اما ظاهرا قوچان نژاد در مورد برخی رسانه های فارسی زبان از سوی مسئولان فدراسیون و تیم ملی توجیه نشده است. قوچان نژاد در ویژه برنامه نوروزی بی بی سی فارسی حاضر شد و در کنار خواننده لس آنجلسی نشست و گپ و گفتی صمیمانه داشت!
در زیر عکس قوچان نژاد را در کنار منصور خواننده لس آنجلسی مشاهده می کنید.
به گزارش دانا در ایجاد این قاب ناموزون شاید کمترین تقصیر متوجه رضا قوچان نژاد باشد زیرا او سال ها در خارج از ایران زندگی کرده و حساسیت های مردم داخل ایران و نظام جمهوری اسلامی را نمی شناسد بنابراین بهتر است فدراسیون فوتبال و مسئولانش در این زمینه بیشتر دقت کنند و بازیکنان خارج نشین و دعوت شده به تیم ملی را توجیه کنند
. تیم ملی که سرپرست دو شغله دارد و مهدی محمد نبی دبیر فدراسیون که وقت کافی برای رسیدگی به این امور را ندارد. حسینی روابط عمومی فدراسیون هم در کل زیاد به بازی گرفته نمی شود و فقط مسئول سفر رفتن است!